Alumnibijeenkomst Brain Based Safety

Geplaatst op by juni

De Alumnibijeenkomst staan open voor degenen die de open opleiding Brain Based Safety gevolgd hebben of een bedrijfsinterne variant van deze opleiding. Het doel is het behandelen van nieuwe inzichten en implementatie vraagstukken. In totaal behoren nu ± 50 personen tot deze groep. De bijeenkomsten vinden een keer per jaar plaats. Een van de klanten is dan gastheer. In ruil voor de organisatie krijgt de gastheer een lezing aangeboden. De thema’s worden bepaald op basis van interesse van de deelnemers.  

Alumnibijeenkomst Brain Based Safety Alumnibijeenkomst 2019

De aankomende vindt plaats op 4 oktober 2019 in de zeesluis van IJmuiden, de grootste sluis ter wereld. Bernard Voorwinden van Van Hattum & Blankevoort is onze gastheer.

Thema

Het thema is Zwakke signalen”. Met dit thema wordt een verbinding gelegd tussen het thema van 2018, Resilience, en de rol van risicobesef.

Lokatie 2019

De bijeenkomst vindt plaats in een bouwkeet van van Hattum & Blankevoort op het terrein van de zeesluis IJmuiden. Het terrein is te bereiken vanuit het noorden, vanuit Beverwijk. Verder zullen we ook naar het informatiecentrum van Rijkswaterstaat gaan, waar tevens een uitkijktoren staat. Verdere bezichtiging van het terrein hangt af van de situatie van dat moment (momenteel kan dat door de vele werkzaamheden niet).

Het adres is: Noordersluisweg tegenover nr 20, 1975 AM IJmuiden.

Datum en tijd

Vrijdag 4 oktober 2019, van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Veiligheidsmaatregelen

Op het terrein is dragen van PBM’s verplicht. Iedereen wordt verzocht in lange broek te komen. Helm en veiligheidsbrillen worden ter plaatse uitgereikt. Veiligheidsschoenen zijn echter maar beperkt beschikbaar. Jullie worden vriendelijk verzocht om eigen veiligheidsschoenen mee te nemen.

Kosten

De kosten bedragen 250 euro per deelnemer (ex BTW).

Certificaat

Hobeon/SKO heeft deze activiteit gewaardeerd met 1 punt in het kader van VK, AO en AH.

Juni Daalmans

Alumnibijeenkomst 2018

Deze bijeenkomst werd georganiseerd door Brain Based Safety in samenwerking met het RIVM (Viola van Guldener) en had als thema “De ontmoeting tussen de theorie van Brain Based Safety en Resilience”. Er werd o.a. het Resilience game gespeeld.

Alumnibijeenkomst 2017

Tijdens deze bijeenkomst bij Evides Industriewater Rotterdam stond de meetbaarheid van veiligheid centraal.

Alumnibijeenkomst 2016

Met DSM als gastheer stond de relatie tussen leiderschap en veilig gedrag centraal. Spreker was Ronald Hoenen, directeur DSM Dyneema. Deze bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met Trainingsbureau In Tense.

Reacties zijn gesloten.